maanantai 29. lokakuuta 2012

Aikamyrskyilyä !

Heipodei !

Luin tuossa juuri kirjan nimeltä Aikamyrsky. Sen on kirjoittanut Englantilainen kirjailija nimeltä Jeanette Winterson.
 Aikamyrsky kertoo tytöstä nimeltä Silver. Silver elää maaseudulla Tuulenpesä nimisessä talossa,joka on ennen ollut hieno kartano, tätinsä rouva Rokabyen kanssa. Rouva Rokabye on laiska ihminen, joka pistää Silverin tekemään kaiken työn ja antaa palkaksi juuri ja juuri nälän vievän aterian. Silver ei edes tiennyt tädistään ennen kuin hän ilmesty Tuulenpesälle Silverin vanhempien jouduttua junaonnettomuuten toisin sanoen aikamyrkyyn joka sinkosi heidät toiseen aikaan.
   Eräänä päivänä Silver ja Rokabye-täti matkustavat Lontoosen salaperäisen Abel        
Darkwaterin luo, joka kyselee Silveriltä kummallisia kysymyksiä koskien Ajanottaja nimistä kelloa. Ajanottaja on kello jonka omistaja hallitsisi koko maailman aikaa. Kyläily Abel Darkwaterin luona muuttuu painajaiseksi ja Silver karkaa.
  Sieltä Silver päätyy heittilöiden maanalaiseen maailmaan. Heittilöt ovat pieniä ihmisiä, jotka asuvat maan alla ja he elävät huomattavasti kauemmin kuin ylimaalliset (eli maan päällä asuvat). Heittilöiden niin sanottu johtaja Micah kertoo Silverille  totuuden hänestä. Silver on kultakasvoinen lapsi jonka tehtävä on    hallita Ajanottajaa. Micah johdattaa Silverin Ajanottajan jäljille, Einsteinin rajalle.
    Silverin matkaa haittaa niin Abel Darkwater kuin Regalia Mason alias Maria Prophetes, mutta on hänellä auttajiakin kuten mustassa aukossa käynyt Gabriel ja ensimmäisessä aikamyrskyssä kadonneen koulubussi matkustajatkin. Saako Silver pelastettua itsensä, ystävänsä ja ajan? Se selviää kun luet kirjan:)
Ja sitten tähän loppuun kappale, joka on soinut päässäni pari päivää :D




Antoisia luku hetkiä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti